הכתבה מיד תוצג...

IsraVibe
  • בידור
  • ביזנס
  • השראה
  • וייבים טובים
  • לייף סטייל
  • בידור
  • ביזנס
  • השראה
  • וייבים טובים
  • לייף סטייל
ראשי » ביזנס » זה לא אתם, זה אני: התופעה שלא מדברים עליה בתחום חיפוש העבודה

זה לא אתם, זה אני: התופעה שלא מדברים עליה בתחום חיפוש העבודה

מאת IsraVibe 06/10/2017 6:29 סגור לתגובות על זה לא אתם, זה אני: התופעה שלא מדברים עליה בתחום חיפוש העבודה

מזל טוב, התקבלתם לעבודה חדשה! התנאים מדהימים, האנשים עוד יותר… אבל פתאום, רגע לפני או אחרי שאתם מתחילים, עולה הרגשה שהעבודה הזו לא בשבילכם. מה עושים עכשיו?

חיפוש עבודה הוא אחד התחומים המדוברים ביותר בישראל. אין זה מפתיע: מעבר לרצון להתפרנס, ישראלים רבים מתגאים בעבודתם, ואף מגשימים באמצעותה את עצמם. למרות זאת, בעולם חיפוש העבודה קיימת תופעה שעליה כמעט ולא מדברים: מתוך מאות הישראלים שמתקבלים לעבודות מדי יום, אחוז ניכר צפוי להרגיש… מוזר.

הגוף חלש, העצבים רגישים: האם התקבלתם לעבודה הלא נכונה?

למרות החיפוש הממושך, הצורך בפרנסה והרושם שהעבודה החדשה מושלמת, ככל שיום תחילת העבודה יתקרב (או כמה ימים אחריו), חלקנו יתחיל לחוות תחושות מוזרות: המחשבה על העבודה החדשה לא תרגש ואף תלווה בעצב. תהיות האם התקבלה הבחירה הנכונה יחלו לעלות. במקרים מסוימים יתחילו תסמינים פיזיים כמו כאבי ראש, צינון, שפעת.

יכול להיות שזו לא העבודה שרציתם?

נטע לנדמן, מומחית לצמיחה אישית, מסבירה: "כולנו זקוקים לפרנסה, ולכן לפעמים אנו הולכים למקומות שלא מדויקים עבורנו. כשזה קורה, הגוף והתודעה מתחילים לאותת לנו: חולשה, עייפות, מחשבות ודאגות, הבטן מתכווצת. כל דבר שקשור לעבודה ישר עולה בתור 'לא בא לי' או 'אין לי כוח'. זו הדרך של הגוף לומר לכם שאתם הולכים למקום לא נכון עבורכם."

שלב אחרי שלב: מה לעשות אם העבודה החדשה לא נכונה

המדריך הבא יעזור לכם להתמודד עם המצב ב- 4 שלבים פשוטים:

שלב 1: לשקול לתת צ'אנס

עבודה חדשה היא התחלה חדשה. טבעי שבתקופה כזו יעלו חששות מהעתיד. אם אתם עדיין לא בטוחים מה הצעד הנכון עבורכם, שקלו לתת לעבודה הזדמנות, אפילו לכמה ימים. הרי עוד מידע על התפקיד והאנשים יעזרו לכם לקבל החלטה יותר מושכלת.

שקלו גם להתייעץ עם המנהלים. חלקו עימם את תחושותיכם, ובדקו יחד האם יש משהו שאפשר לשנות כך שהעבודה תתאים לכם יותר, כמו הטבה בתנאים או שעות גמישות יותר. זכרו שנבחרתם לא רק בגלל הכישורים המקצועיים שלכם, אלא גם בגלל האופי שלכם והרצון של המנהלים לעבוד אתכם. קצת פתיחות מצדכם עשויה לעולל פלאים!

שלב 2: להפנים שזה לא זה

נתתם צ'אנס או פשוט ישבתם עם עצמכם וההרגשה נשארה או החמירה? נותר רק להפנים: מה שלא תהיה הסיבה, העבודה החדשה כנראה לא בשבילכם. נטע לנדמן מרחיבה:

"אם התשובה שהגעתם אליה היא שהמקום החדש לא מתאים, לא משנה כמה תסבירו לעצמכם בהיגיון שכדאי להמשיך, תמשיכו להרגיש רע. עכשיו צריך למצוא את האומץ לבחור בעצמנו."

נטע לנדמן | מומחית לצמיחה אישית

שלב 3: האומץ לבחור בעצמכם

אחרי שהפנמתם שאתם במקום הלא נכון צפוי להתחיל החלק המאתגר באמת – לבחור בעצמכם. למה דווקא לבחור בעצמכם צפוי להיות כל כך מאתגר? כי אם אתם דומים אפילו קצת לרוב מוחלט של האנשים, אתם לא רוצים לפגוע באנשים שבחרו בכם וסמכו עליכם.

עד כמה שהסיטואציה לא נעימה, עכשיו הרגע החשוב ביותר להיות חזקים בעצמכם, להכיר בכך שיתכן ותפגעו באנשים אחרים, אבל בתוך כך אתם בוחרים בטובתכם שלכם. אחרי הכל, אם תשארו במקום שאיננו נכון עבורכם אף אחד לא זוכה: מקום העבודה לא יזכה בעובד שחיפש, ואתם לא זוכים באושר וההגשמה שחיפשתם. איך בוחרים בעצמנו? נטע לנדמן חולקת מניסיונה כמומחית לצמיחה אישית:

"הרבה פעמים אנחנו שוכחים בדרך איך לבחור בעצמנו וצריכים ללמוד את זה מחדש. הדרך הכי קלה להתחיל היא לעצום עיניים, ולשאול את עצמנו את השאלות ששכחנו לשאול – מה אנחנו באמת רוצים עבור עצמנו? איך היינו רוצים לחיות את חיינו? והאם העבודה הזאת באמת מקדמת אותנו למקום בו אנו רוצים להיות? הקשיבו לתשובות שעולות. שם נמצאים הכוח והאמת שלכם."

האומץ לבחור בעצמכם

 

שלב 4: כמו פלסטר

אחרי שהגעתם להחלטה ממקום חזק ואמיתי, לבשר למעסיקים החדשים שלא תמשיכו יהיה קל ממה שחשבתם. אולי לא נעים, אבל זכרו שאתם עושים זאת לטובתכם – ולטובתם.

כמו כל פרידה, הדרך הכי טובה לעשות זאת היא כמו להסיר פלסטר – מהר. התקשרו למעסיק או קבעו פגישה, הסבירו לו שהעבודה לא מרגישה נכון עבורכם, ושאתם מתנצלים על חוסר הנוחות שנגרמה. יתכן ויבקשו מכם להשאר כמה ימים עד שימצאו מחליף. זו בקשה לגיטימית, ואם אתם רואים לנכון להיענות לה רק קבעו תאריך עזיבה סופי וקרוב.

מזל טוב, התפטרתם! מה עכשיו?

עזבתם עבודה שלא מתאימה לכם, וזה כבר טוב. איך תמנעו ממצב דומה בעתיד? ואיך תדעו איזו עבודה לחפש עכשיו? נטע לנדמן מסבירה כיצד לכוון את עצמנו לעבודה הנכונה:

"עזיבת עבודה לא נכונה זו הזדמנות לעצור ולשאול את השאלות החשובות – מה נכון עבורנו כרגע? מה אנחנו צריכים כדי להתפרנס בכבוד ובהנאה? ברגע שאנחנו מכוונים למקומות שבאמת נכונים עבורנו, פתאום מתגלה לנו דרך חדשה ואפשרויות שלא דמיינו שקיימות ואפשריות. כשאנחנו ממשיכים לבחור בעצמנו מתוך אהבה עצמית הכל אפשרי. תדעו שעשיתם את הבחירה הנכונה כאשר הגוף שלכם יתמלא אנרגיה ותרגישו נמרצים ומאושרים."

האומץ לבחור מקום עבודה נכון
חיפוש עבודה נטע לנדמן פיטורים שוק העבודה
« פוסט קודם
פוסט הבא »
מה בוייב
רשמי: טרמוביט הוא דוד השמש החכם, העמיד והחסכוני בישראל
לייף סטייל

רשמי: טרמוביט הוא דוד השמש החכם, העמיד והחסכוני בישראל

נפגעתם בתאונת דרכים? חברות הביטוח לא רוצות שתגלו כמה מגיע לכם
השראה

נפגעתם בתאונת דרכים? חברות הביטוח לא רוצות שתגלו כמה מגיע לכם

אחד לאחד: על דירות קבלן ושיפוצים עם ענת שחוריי, מעצבת ואדריכלית פנים
לייף סטייל

אחד לאחד: על דירות קבלן ושיפוצים עם ענת שחוריי, מעצבת ואדריכלית פנים

מתכננים חופשה? הכירו את הישראלית שתגשים לכם חלומות באיטליה
לייף סטייל

מתכננים חופשה? הכירו את הישראלית שתגשים לכם חלומות באיטליה

"איכות חיים, קרוב להייטק, משתלם משמעותית מתל אביב": הכירו את שכונת הרצליה הילס
לייף סטייל

"איכות חיים, קרוב להייטק, משתלם משמעותית מתל אביב": הכירו את שכונת הרצליה הילס

ביטוחי בריאות: מאות אלפי ישראלים זכאים להרוויח אלפי ש"ח בשנה תודות לרפורמה חדשה
לייף סטייל

ביטוחי בריאות: מאות אלפי ישראלים זכאים להרוויח אלפי ש"ח בשנה תודות לרפורמה חדשה

חדש בוייב
מה חדש בנטפליקס? המומלצים של אוגוסט 2022
"עד הלידה זה יעבור": דוקו ישראלי מתעד לראשונה את חוויית ההריון עם היפרמזיס גראבידרום
אחרי ההשקה הסוערת: מה יש לראות בדיסני פלוס?
נטפליקס: אלו סדרות וסרטים חדשים עולים בישראל ביוני 2022?
הוייב של המדינה

מגזין IsraVibe מביא לכם את הכתבות הכי מעניינות, על האנשים והארועים הכי מעניינים במדינה. חלק מהתכנים באתר עשויים להיות בעלי אופי שיווקי. כולם נכתבו כדי ליצור וייב טוב, עניין והנאה.

תנאי שימוש ומדיניות פרטיות (הקליקו)

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס